Günümüzde profesyonelliğe ulaşmış tecrübe ve bilgi birikiminin bir yaşam tarzı olmasının ilk adımları; 1976 yıllarında ilkokul sıralarında başlayan elektronik mühendisliği ve canlı performans sahne teknikleri merakı olmuştur. Iki konudaki merakında ısrarlı olmuş ve birlikde sürdürmüşdür. Eğitimini iki konuda da ilerletmiştir.
80’li yıllar, dünya standartlarında canlı performans ve sahne show tekniklerini araştırma ve bilgi birikimini profesyonelliğe taşımanın ilkyıllarıdır. Dünya standartlarında olmayan ülkemiz eğlence sektörü bu dönemde gelişmeye çalışan durumdadır.. Bu yıllarda sektörününgüncel iş olan (Maksim, Beyazsaray, İzmir, Yenikapı, Tepebaşı, Tepebaşı Gar) Gazinolarda serbest çalışmalarını sürdürmüş, çalışmalarına taverna ve müzikhollerde devam etmiştir.
90’lı yıllar sektörde yeni bir dönemdir. Ayrıca, hızla gelişmekte olan eğlence sektörüne ciddi, yatırımcı ruh ve hırsla bakan en geniş kapsamlı şirket olan STARAS’da 2002 yılına kadar 12 yıl sürecek yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur. Bu dönem kariyer ve uzmanlaşma yolunda ilk adımdır. Önemli müzisyen ve iş çevreleriyle tanışacak, hayal ettiği tecrübelerin içinde olacaktı. Bu dönem, akıl almaz profesyonel kariyerinin ve yıllar sonra anlayacağı, kendisine olan katkısının o dönemlerde pek farkında olmadığı sürecin de başlagıcı olmuştur.
90’lı yıllar edinilecek tecrubelerin, sektörle birlikte yaşamak anlamına geldiği yıllardı, bunun farkında’lığında olmak bir ayrıcalıktı. Tutkuyla ilerleyen bu yıllarda Ahmet San projeleri önemli bir gündem teşkil ediyordu ve sektörün dünya standartlarına ulaşmasında önemli katkıları olmuştu. Bütün Ahmet San projelerinde yer almak uluslararası düzeyde tecrübe kazanmasını sağladı. Birden fazla projelerden bazıları, Pink Floyd, Guns’n Roses, Phil Collins, Metalica, Michael Jackson ve Madonna stadium konserleri. Ayrıca uluslararası düzeyde olan, (2yıl) Parliament Jazz, (7yıl) Efes Pilsen Blues Festival, (5yıl) Akbank Jazz Festivali, (12yıl) Uluslararası Eskişehir Festivali ve (9yıl) CRR Konser Salonu Jazz ve Blues Performansları gibi projelerde yer almıştır. Bu dönemde çalışmalarına kendisine bir kalıp oluşturmadan, performans türüne bakmadan, tercih ve ayrım yapmadan heyecanla her projenin içine girmiştir. Bu dönem, tecrübe ve kariyerinde daha da ilerlemesine yardımcı olacak müzisyen ve sanatçılarla dolu olacak bir dönemdir.
Türkiye yabancı projeler olurken yerinde saymadı ve büyük konsepde projeler uygulamaya başladı. Harbiye AçıkHava, Rumeli hisarı, Bostancı gösteri Merkezi vb. Gibi salonlarda Live performans showlar gündeme geldi. Bu salonların herbirinde, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nilüfer, Nükhet Duru, Barış Manço, M.F.Ö, Kayahan, Fazıl Say, Fahir Atakoğlu, Tarkan, Levent Yüksel, Mustafa Sandal, Nil Karaibrahimgil, Kenan Doğulu, Sertab Erener, Yeşim Salkım, Hande Yener, Deniz Seki, Kıraç, Kargo, Duman, Teoman, Emre Altuğ, Sibel Can, Hülya Avşar, Gülben Ergen, Çelik, İzel, Kubat ve döneme damga vuran herkez. Bu dönemde çalıştığı ve referanstan ziyade kariyer ve tecrübesi ile farklılık oluşturduğu sanatçılardan bazılarıdır.
2002 yılında CTI ”center of technology İstanbul” technical solutions ismini verdiği Teknik prodüksiyon LTD. yi kurdu. Misyonu ulusal Live performans showların tasarım ve uygulamasını yapmak ve eğitimli teknik personel yetiştirmekti. Serbest çalışmak isteyen teknisyenlere ilk adımı atmak konusunda cesaret veren bir başlangıçtı. Çok başarılı 2 yılın ardından
2004 yılında yaptığı yüksek boyutda finansal yatırımla teknik ekipman tedarik alanınada girdi. 3 ay içinde O günlerde yapılan en geniş kapsamlı ses, ısık, görüntü, Truss çatı, sahne ekipmanlarının, tasarım, uygulama ve tedarik kısmında en tepedekilerle aynı kuluvarda 70 kişilik eğitimli teknik ekibiyle 1.tercih oldu. Yeni birikim ve tecrübeler için yeni bir Dünya, yeni ufuklar öndeydi.
CTI döneminde, şirket yönetimi, risk yönetimi, karar verme, pazarlama tecrübelerini kazandı. En istediği, sektöre, doğru, eğitimli teknisyenler yetiştirmekti. Sektöre onlarca insan kazandırdı.
2008 yılında, bir sabah uyandığında vaktinin çoğunu CTI LTD. Için harcadığını çok istediği eğitimli yüzlerce teknisyenler yetiştirme hayalinden uzaklaşmış olduğunu fark etti. bu işe son vermek için kolları sıvadı.
2008 yılının ilk çeyreğinde, sektörün tarihine geçecek CTI efsanesi tamamlandı. Onlarcası yetmemiş eğitimde daha büyük kitlelere erişmek istiyordu. İlk iş, bu konuda başarılı olmak, güncel teknoloji ve gelişmeler için daha fazla öğrenmek gerekliydi. Ve onlarca sertifika eğitimine girdi, edinilmiş tecrübelerle birleştirdi. WALLprd ile markalaştı.Yeni misyon Live performans sahne sanatları ”anadal ses”, eğitim, tasarım uygulama, teknoloji danışmanlığı konuları olacaktır. Bu süreçde birçok solist ‘e danışmanlık yapmıştır. Sahne tasarlamış uygulamış, büyük açık alan sistemlerde tasarım ve sistem mühendisliği yapmış, birçok önemli kapalı salon projesi tasarlamış ve uygulamış, yurtdışı üretimli birçok markanın ürünlerinin Türkiyedeki resmi eğitimciliğini yapmıştır. bu süreç gelişerek güncel olarak devam etmektedir.
2013 yılında, Birçok önemli markanın Türkiye distribütörlüğünü yapan ATEMPO şirketler gurubunda, satış sonrası destek , ürün eğitimi, ürünü maximumda kullanım kullanım teknik detay bilgilendirme departmanını A.Müjdat KONURALP in desteği ile kurdu.
2024 yılında, çalışmalarına, performans sanatları sahne tasarımları, ses, ışık, video içerik dekor, eğitimler konularında yeni ufuklar ekleyerek devam ediyor.
Pop STAR
Rumeli Hisarı 1998
Project Manager
Pop STAR
Technical Manager
STARAS Kurucu ortaklarından
Technology
Technology
CHEMICAL BROTHERS TIBILIS 1.Eylül.2018 – STARAS’a sistem mühendisliği konusunda uzman kadrosu ile desteklerinden dolayı, WALLprd’ye teşekkür ederiz.
İyiki varsınız.Ertuğrul YALÇIN – Ayhan ÖZEL, STARAS TECHICAL PRODUCTION
SHAKIRA 11 Temmuz 2018 Vodafone Arena konserinde, STARAS olarak tüm teknik ihtiyaçlarını karşıladığımız, BKM organizasyonunda bize danışmanlık ve sistem mühendisliğinde yardımcı olan, WALLprd. ekibine teşekkürler
Ayhan ÖZEL – Ertuğrul YALÇIN, STARAS Technical Production
MERIT ROYAL GARDEN projemizde audio,video,show lighting, teknoloji sistemler altyapısında danışmanlığımızı yapan WALLprd’ ye projemize gösterdikleri titizlikten dolayı teşekkürler.
Fethi TUBİKOĞLU, MERIT GARDEN ROYAL
Gazino SAKO Alaçatı salonumuzun teknoloji danışmanlığını yapan, aylarca yanımızda olan,bizimle uyumayan, projemizin teknoloji çözümlerini üreten, halen yanımızda olan, Ceme ve WALLprd.ekibine teşekkürler.
Emre ALTUĞ, General Manager
BOSTANCI GÖSTERİ MERKEZİNDE gerçekleşen Aylin COŞKUN showda ULTRA Technical Production adına sistem mühendisliğimizi,Tonmaister,ve ışık tasarımımızı yapan WALLprd ekibine sonsuz teşekkürler.
Murat KÖSEMECİ, ULTRA Technical General Manager
ARMIN VAN BUUREN Ora Arena ISTANBUL 30.Eylül 2016 Büyük bir sistem kurulduğunda ihtiyacımız olan Ses,Işık Sistem mühendisliği konusunda desteklerinizden dolayı, teşekkürler WALLprd.
Dursun AYDEMİR, DISC Music Technical Production
Harbiye AçıkHava Tiyatrosunda PERA Event için gerçekleştirdiğimiz MRT Production olarak 1 Ay yanımızda olan, Teknoloji danışmanlığımızı ve sistem mühendisliğimizi üstlenen WALprd ekibine sonsuz teşekkürler
Murat KÖSEMECİ, MRT General Manager
Bay Cem,
Muhteşem bir insansın, tecrübelerinizden yararlanma imkanımız oldu .
WallPrd İyiki varsın.
A.Müjdat KONURALP, ATEMPO Şirketler Grubu
ATEMPO şirketler grubuna, WallPrd olarak Proje danışmanlığı, Teknoloji entegrasyonu, Teknoloji stratejileri, Eğitim ve uygulama konularındaki desteğiniz için teşekkürler. Sektördeki yeriniz gurur verici.
Volkan KONURALP, ATEMPO Şirketler Grubu